top of page

DUS- Diş hekimliği Uzmanlık Sınavı


DUS nedir?

DUS- Diş hekimliği Uzmanlık Sınavı kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. DUS sınav ÖSYM tarafından yapılmaktadır.


DUS sınavı yılda kaç defa yapılıyor?

DUS sınavı her sene 1 defa genellikle Eylül ayında yapılmaktadır. (Not: 2020 DUS sınavı Pandemi nedeni ile ertelenmiş ve 2020 yılında yapılmamıştır.)


DUS sınavı kaç dakika sürüyor?

DUS sınav 150 dakika (2,5 saat) sürüyor. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların, sınav süresinin ilk 110 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır.


DUS sınavı ücretli mi? DUS sınav ücreti ne kadardır?

DUS sınav ücreti 2020 senesi için 225 TL olarak belirlenmiştir. Sınav ücretleri her sene belli bir oranlarda yükseliyor.


DUS için yabancı dil şart mı?

Evet arkadaşlar Diş hekimliği Uzmanlık Eğitimine başlamak için Yabancı Dil Sınavından (YDS) en az 100 üzerinden 50 puan almanız gerekmektedir.

Yabancı dil yeterliliği için İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinin her hangi birisinden sınava gire bilirsiniz. Yabancı dil sınav sonuçları 5 yıl süre ile geçerlidir ve beş yıllık sürenin sona erdiği tarihin hesabında ilgili sınava başvuru tarihi dikkate alınır.


DUS en az kaç puanla tercih yapılıyor?

DUS Puanı 45 (Yerleştirmede esas alınacak Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı 45) veya daha yüksek olan adaylar tercih yapabiliyor. Puanı 45'den düşük olanlar yerleştirme işlemine dahil edilmeyeceklerdir.


DUS sınavında kaç tercih yapılabilir?

DUS sınavından 45 ve üzeri puan alan adaylar en fazla 30 tercih yapabilirler.


Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Ne kadar sürüyor?

  • Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi - 4 yıl

  • Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi - 3 yıl

  • Çocuk Diş Hekimliği - 3 yıl

  • Endodonti - 3 yıl

  • Ortodonti - 4 yıl

  • Periodontoloji - 3 yıl

  • Protetik Diş Tedavisi - 3 yıl

  • Restoratif Diş Tedavisi -3 yıl

2020 DUS Kılavuzu ve Başvuru Bilgileri aşağıdaki dosyada mevcuttur.



197 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page